Helseforsikring gjennom jobben
Artikkelen er hentet fra Frende Forsikring (frende.no)
650 000 mennesker i Norge har helseforsikring. Flesteparten får den gjennom jobben.
Dere er i innspurten av et viktig prosjekt på jobben, men plutselig låser nakken til en av prosjektdeltakerne seg. Og selvfølgelig sitter den uheldige med kompetanse som ikke lar seg erstatte over natten. Du blir kanskje tvunget til å hyre inn en vikar med tilsvarende kompetanse, utgiftene øker og prosjektet blir forsinket.
Det er mange gode grunner til å kjøpe helseforsikring, eller behandlingsforsikring som den også kalles, til sine ansatte. Den mest opplagte grunnen er at de ansatte kommer raskere til utredning og behandling. I tilfellet over ville personen med nakkesmerter kommet til hos en spesialist i løpet av maksimalt ti dager. Ventetiden i det offentlige ligger i gjennomsnitt på mellom 10 til 36 uker.
Gir lavere sykefravær
I og med at pasienter med helseforsikring kommer raskere til behandling, kommer de ofte raskere tilbake igjen i jobb. Da begrenses også sykefraværet. Undersøkelser viser at bedrifter som har kjøpt helseforsikringer til sine ansatte, har mindre sykefravær enn bedrifter som ikke har gjort det. Kortere og mindre sykefravær sikrer kontinuitet på arbeidsplassen, det øker produktiviteten, det begrenser utgiftene til vikarer, og – viktigst av alt – det lindrer smertene til dine ansatte raskere.
En helseforsikring er et tegn på at du tar de ansatte på alvor, at du bryr deg. Vissheten om at de slipper å vente lenge på behandling, er et ansattgode man ikke skal undervurdere. Det betyr kanskje ikke så mye i det daglige, men er uvurderlig den dagen det smeller.
Digital hjelp til forebygging
Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder sykefravær. Ifølge tall fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) skyldes hele 40 prosent av sykefraværet i Norge smerter i korsrygg eller nakke, mens psykiske lidelser er bakgrunnen for 20 prosent av sykefraværet. STAMI peker på at det ofte er en sammenheng mellom det psykososiale arbeidsmiljøet (hvordan vi har det på jobben), det mekaniske arbeidsmiljøet (arbeidet du faktisk utfører) og smerter i nakke, skuldre og rygg.
Helseforsikringen alene kan verken gjøre noe med stemningen på jobben eller hvordan de ansatte utfører tunge løft eller sitter på kontorstolene sine, men den kan være med å forebygge og dytte ting i riktig retning. Inkludert i helseforsikringen får du nemlig tilgang på en rekke digitale verktøy gjennom den innholdsrike appen Bli frisk.
Denne inneholder blant annet treningsprogram for å komme i bedre form, øvelser for nakke, rygg og skuldre. Øvelsene er utarbeidet av våre fysioterapeuter, og programmer som hjelper de ansatte med stressmestring. Gjennom appen kan du også bestille time hos legen eller kiropraktoren, du kan sende inn bilde av mistenkelige føflekker og flåttbitt, og få dem sjekket hos en lege på nett, og veldig mye mer.
Nærmere 90 prosent av alle helseforsikringer som er kjøpt i Norge, er kjøpt av arbeidsgivere.
Juletreff for næringslivet 2024
Tradisjon tro inviterer Selbu Sparebank sine næringskunder til juletreff, 12. desember 2024.
Hva er employer branding, og hvorfor er det smart for din bedrift?
Konkurransen om de beste talentene blir stadig tøffere. Lær mer om hvorfor employer branding smart for din bedrift.