Visste du at over 15.000 unge i Norge er ufør?

Visste du at 15.000 unge mellom 18 og 29 år i Norge er ufør? Tallene viser at antall unge under 30 år som blir uføre har økt de siste årene. Da er det enda viktigere å sørge for økonomisk trygghet.

Kilde: NAV (nav.no)

 

Vi markerer "Verdensdagen for psykisk helse" 💙

Verdensdagen for psykisk helse markeres den 10. oktober hvert år for å øke bevisstheten rundt psykiske utfordringer og fremme bedre psykisk helse for alle.

Spesielt blant unge kan psykiske helseplager føre til alvorlige konsekvenser, og i verste fall ende med at man blir ufør. Derfor er det viktig å vite hvilke muligheter som finnes for økonomisk trygghet, som uføreforsikring.

 

Uførhet blant unge i Norge

I Norge ser vi en økning i antallet unge som mottar uføretrygd. Ifølge tall fra NAV har antall unge under 30 år på uføretrygd økt de siste årene. Ved utgangen av 2023 var om lag 15 000 unge mellom 18 og 29 år uføre.

Den vanligste årsaken til uførhet i denne aldersgruppen er psykiske lidelser, som står for en stor andel av tilfellene. Dette viser at uførhet ikke bare rammer de eldre, men også unge i starten av sin yrkeskarriere.

Kilde: NAV (nav.no)
 

"Hva betyr det for økonomien min dersom jeg blir ufør?"

NAV tilbyr uføretrygd til de som har fått varig nedsatt arbeidsevne på grunn av sykdom eller skade. Størrelsen på uføretrygden avhenger av den tidligere arbeidsinntekten.

For unge som ikke har opparbeidet seg en lang arbeidshistorie, kan uføretrygden være lav. Ofte ligger den på rundt 66 % av inntekten før man ble ufør. For de som har hatt lav eller ingen inntekt, finnes det et minstebeløp, men dette dekker sjelden alle utgifter man har som voksen.


Så mye penger taper du dersom du blir langvarig syk

Hvor mye penger taper jeg hvis jeg blir langvarig syk?

Eksempel:

  • I dag er inntekten din omtrent 400.000 kroner i året
  • Hvis jeg blir langvarig syk får jeg utbetaling fra NAV* på 282.784 kroner i året
  • Hvert år taper jeg 117.216 kroner



* dette er et estimat med gjeldende tall fra Folketrygden.

Kilde: Frende Forsikring (frende.no)

 

Artikkelen fortsetter under bildet

Derfor er det smart med uføreforsikring for deg som ung

Mange har full kasko på bilen, men ikke på inntekten. Å bli ufør er like ille for økonomien som å totalskade bilen, uten kasko, hvert år frem til pensjonsalder. Tør du ta sjansen uten forsikring? 

Selv om NAVs ordninger gir en viss økonomisk trygghet, kan det være utfordrende å leve kun på uføretrygd, spesielt for unge.

Dette er hvor en uføreforsikring kan være et viktig supplement:

  • Økonomisk trygghet: En uføreforsikring gir deg en ekstra økonomisk sikkerhet dersom du skulle bli arbeidsufør. Den kan dekke forskjellen mellom uføretrygden og de faktiske utgiftene, slik at du opprettholder levestandarden din.
  • Tilpasset ditt behov: Mange uføreforsikringer lar deg tilpasse forsikringssummen etter din livssituasjon og fremtidige planer.
  • Tidlig inngang gir fordeler: Det er ofte billigere å tegne uføreforsikring når man er ung og frisk. Senere i livet kan helseproblemer gjøre det vanskeligere eller dyrere å få forsikringen.

 

Det handler om å sikre en trygg fremtid for deg og dine

Selv om det kan virke unødvendig å tenke på uførhet som ung, viser statistikken at det er lurt å være forberedt.

En uføreforsikring er en økonomisk sikring som gir deg muligheten til å opprettholde et godt liv, selv om helsen skulle sette begrensninger.

 

Snakk med oss om forsikring 💙

Ta en uforpliktende prat med en av våre forsikringsrådgivere. Da får du skreddersydde råd tilpasset deg og ditt liv, og du kan stille spørsmålene du har.

Fyll ut skjemaet nedenfor og velg "Personforsikring".