Juryens begrunnelse:

Den andre prisvinnere vi skal møte, forlot i 2002 en trygg og godt lønnet jobb i Trondheim for å satse på noe som da for ham var helt nytt. Riktignok var han godt vant til kundebehandling (svært godt vant, til og med), men fra helt andre bransjer. Han viste seg fort å ha både talent, "motor", "guts" og krefter i massevis, og gikk til oppgaven med stort pågangsmot.

Også han har stått fram som en utpreget ildsjel, en ildsjel som tør å tenke nytt, som tar ansvar lokalt og som er sta nok til å kunne bidra til en sterk lokal samfunnsutvikling med spennende opplevelser og nye aktiviteter i samsvar med lokale tradisjoner og lokale forutsetninger.

Sammen med barndomsvennen Anders Ulseth, kjøpte han i september 2002 tradisjonsrike Væktarstua Hotell AS og etablerte også eiendomsselskapet Sylene Eiendom AS.

Med stor respekt for det "Fjelldronningen" Martine Lyng Unsgård og ektemannen Alfred bygde i 1929, har prisvinneren lagt vekt på å utvikle historien videre, og har blant annet i samarbeid med Kon-Tiki-museet fått etablert en lokal Kon-Tiki og Thor Heyerdahl utstilling, og utviklet nye tilbud med utgangspunkt i denne delen av historia.

Prisvinneren har sterk fokus på å ta vare på gamle tradisjoner, men også å gi nytt liv til den historiske sjelen ved å utvikle og tilby godt vertskap, der god, lokal og tradisjonell mat i rikelige porsjoner fortsatt er viktige ingredienser.

Han har skapt en egen aktivitetsleir med det som magasinet "Vi Menn" beskrev som Norges beste lavvo, med plass til 130 gjester, Langhus og spa/massasjebad.

Prisvinneren har også vist seg som en meget dyktig og viktig bidragsyter, ja - juryen vil kalle ham "entusiast", i utviklinga av lokalt næringsliv og arrangement i Tydal, som Norges eldste fotballcup - Væktarstua Cup, Tydalsfestivalen, Pilegrimsrittet og Storsylen Opp.

I samarbeid med lokale aktører som Dyrhaug Ridesenter, Stugudal Snøscooterutleie, Fjellguiden Tydal AS og Larsville Studio, har han bidratt til at miljøet i Stugudal har fått nytt liv med samlingspunkt rundt Væktarstua.

Prisvinneren har også, vi hadde nær sagt selvfølgelig, vært sentral i etablering av det lokale bedriftsnettverket i Stugudal.

Vi gratulerer Helge Kvithammer som vinner av "Årets Hederspris 2018".